Ултразвуков топломер MULTICAL® 403

MULTICAL® 403 е първенец в измерването на енергия. Той е многофункционален уред за измерване на топлина и студ, който предлага редица възможности, включващи архивиране на данни, ограничаване по дебит и откриване на течове. 

 

Уредът е с оценка за съответствие по Директива 2004/22/ЕС за средствата за измерване. MULTICAL® 403 е инвестиция за бъдещето. 


Уредът е подготвен да отговори на нуждите и предизвикателствата на днешния и утрешния ден. Уредът е достъпен с отделен софтуер за сваляне както за измервателния, така и за комуникационния модул, за да се даде възможност за бъдещи подобрения. Така новите възможности и функционалности възникват без намеса върху основните регистри, прочетените данни и управлението на мрежата.

 

Диапазонът за избор на уред варира от qp 0.6 до qp 15 м³/ч. Ето защо приложенията на MULTICAL® 403 варират от къщи и апартаменти до търговски центрове и офис сгради. 

 

Солидният дизайн и високото качество на MULTICAL® 403 означават, че той практически не се нуждае от поддръжка, а преконфигурирането или обслужването на уреда се извършват съвсем просто, благодарение на лесните настройки. Следователно, времето и разходите за монтаж и поддръжка са по-ниски от когато и да било. 

 

MULTICAL® 403 е оптимизиран в сравнение с предишните поколения. Общият динамичен обхват е увеличен до 1600:1 от дебит на насищане до стартов дебит, като уредът е одобрен за стойности до 250:1 от постоянен дебит до минимален дебит. Това се отнася за всички стойности на дебита до 15 м³/ч. 

 

Това намалява консумацията на циркулационните помпи и ограничава загубата на енергия в инсталацията до минимум. Всичко това намалява цената спрямо общия живот на MULTICAL® 403 и осигурява по-голяма възвръщаемост на инвестицията. Уредът може да се захранва от електрическата мрежа или с батерия в зависимост от вашите нужди. По отношение на батерията, можете да изберете по-малка батерия, без транспортни ограничения или по-голяма батерия с до 16 години живот. Без значение какво решение ще изберете - батерия или електрическа мрежа, консумацията на MULTICAL® 403 е изключително ниска. Това намалява оперативните разходи, намалява цената на уреда спрямо общия му живот и спомага за намаляване на емисиите на CO2.

 

Топломери Kamstrup

Бруната е официален представител за България на датската фирма Kamstrup - световен лидер в производството на ултразвукови топломери, студомери и водомери.  
Уредите Kamstrup са базирани на ултразвукова технология и създадени в резултат на десетилетия опит в проектиране и производство на високачествени продукти. Ненадминатата точност и надежност на уредите, съчетани с богата и лесна функционалност гарантират вашият отличен избор.

Запитване за оферта
* В случай, че ползвате услугата Топлинно счетоводство, моля напишете Вашия абонатен номер и адрес!
Прочетох и съм съгласен/а с Декларацията за поверителност. Съгласен/а съм Бруната ООД да обработва предоставените от мен лични данни за целите на настоящия интернет сайт и потвърждавам, че имам право да предоставям данните.