Ултразвуков водомер Multical ® 21

Ултразвуковият водомер Multical ® 21 на датската фирма Камструп е предназначен за отчитане на топла и студена вода. Приложението му е за битови и промишлени нужди.

Уредът е предназначен за продължителна експлоатация, с лесен монтаж и отчет на данните.


Описание на водoмера

Потреблението на вода се измерва с ултразвукови сигнали, които се отразяват от огледалата, преминаващи през потока и отчитани от датчиците. Благодарение на тази технология уредът е лишен от подвижни части в контакт с водата, което съществено увеличава неговия срок на експлоатация.

Корпусът на Multical ® 21 е монолитен, херметично запечатан . Той съдържа електроника, която изписва данните за разхода на вода на голям 8-разряден дисплей, а също контролира възможни течове в системата. Водомерът притежава радио модул за предаване на данни.

Захранването се осъществява с батерия със срок на експлоатация 16 години.


Предимства

  • Лесен монтаж. Без ограничения за хоризонтален или вертикален монтаж. Водомерът може да се монтира под ъгъл, без това да се отрази на точността му.
  • Голям и лесен за четене дисплей.
  • Надежност и дълъг живот. Ултразвуковата технология гарантира точни измервания в продължение на дълги години. Липсата на движещи се части означава и липса на механично износване. Херметичният корпус е с клас на защита IP68 и това позволява използването на водомера не само в помещения с висока влажност, но и в шахти с вода.
  • Радио комуникация. Вграденият радио модул позволява дистанционно отчитане на данните по няколко начина – моментно с USB ключ или отчитащ терминал и постоянно с интеграция във фиксирана мрежа. Информационните пакети включват:
  • Текущ разход
  • Разход за първия ден от месеца
  • Кодове на събития
  • Архив на събитията за последните 30 дни
  • Архив за 460 дни и 36 месеца
  • Екологичност. Материалите, използвани в уреда са екологични и безопасни за околната среда, не съдържат олово и други тежки метали и са одобрени за приложение в системи с вода за битови нужди.

Ултразвуков водомер flowIQ ® 3100

kamstrup flowIQ 3100
Ултразвуковият водомер flowIQ® 3100 на датската фирма Камструп е предназначен за отчитане на студена вода. Приложението му е за промишлени нужди и големи жилищни сгради.
Уредът притежава дълъг живот и удобна експлатация.


Описание на водмера

Статичният ултразвуков водомер не притежава движещи се части, което го прави устойчив на износване и на твърди частици във водата. Корпусът на flowIQ ® 3100 е монолитен, херметично запечатан , който предпазва електрониката от влага и предотвратява кондензация на вода между стъклото и големия дисплей.

Вграденият радиомодул може да бъде настрoен както за моментно четене, така и за четене във фиксирирана мрежа. Водомерът притежава мощна антена, която предава кодиран радиосигнал на големи разстояния.

Корпусът на водомера се монтира на отвеждащата тръба, изработена от мед или неръждаема стомана. Водомерът се отличава със здрава конструкция, поради което е подходящ за сложни тръбопроводи. Монтажът е хоризонтален или вертикален.

flowIQ ® 3100 притежава система за контрол на течовете, което позволява бързото им откриване и отстраняване.

Благодарение на уникалното съчетание от изключителна точност на измерването, дълговечност и вградения M Bus радио модул, се намаляват текущите експлоатационни разходи.

Водомерът е херметичен, с клас на защита IP68 и това позволява използването на водомера не само в помещения с висока влажност, но и в шахти с вода.

Запитване за оферта
* В случай, че ползвате услугата Топлинно счетоводство, моля напишете Вашия абонатен номер и адрес!
Прочетох и съм съгласен/а с Декларацията за поверителност. Съгласен/а съм Бруната ООД да обработва предоставените от мен лични данни за целите на настоящия интернет сайт и потвърждавам, че имам право да предоставям данните.